onsdag den 14. september 2016

Marmelade af grønne tomater

Jeg har haft stor glæde af mine fire tomatplanter i år, de har givet mange, fine, små, røde, tomater.
Men nu nærmer efteråret sig og det bliver et kapløb med tiden om at få modnet de sidste.
På mine tomatplanter tror jeg ikke alle tomaterne ville kunne nå at modnes og jeg gik derfor i gang med at finde ud af hvad grønne tomater kan bruges til.
I den gamle sag: 'Min grønne Syltebog' fandt jeg en nem opskrift på marmelade.


Du skal bruge: 
1 kg tomater (jeg havde kun til 800 g)
500 g sukker (jeg har lavet en blanding af syltesukker og rørsukker)
saften fra 1 citron
atamon

Sådan gør du:
Skyl tomaterne , halvér dem og blend dem med en bleder, stavblander eller kødhakker.
Kom tomaterne i en gryde med citronsaften og kog blandingen i 15 min under låg.
Tilsæt sukker og kog videre i 5 min.
Smag til, evt med ingefær og tilsæt atamon.

Hæld marmeladen på varme, atamonskyllede glas. Der bliver til ca. 3-4 almindelige syltetøjsglas i denne portion (godt en liter).



Tomatmarmelade er måske nok en lidt underlig, uvandt spise, men jeg kan garantere for at det smager dejligt, specielt på nybagt 'Vøterbrød'.
Vøterbrød er et sødt, krydret hvedebrød, som nogle nok forbinder med jul, men som også går rigtig godt i spænd med både rød og grøn tomatmarmelade.

Vøterbrød (4 små brød)

Du skal bruge:
50 g gær
1½ dl øl
½1 dl mælk
75 g sirup eller honning
350 g sigtemel
150 g hvedemel
2 tsk salt
1 tak kanel
1 tsk stødte nelliker

Du skal gøre:
Lun øl og mælk og opløs gæren heri
Kom de øvrige indgredienser i og ælt til dejen er ensartet.
Lad dejen hæve i 15 min
Del dejen i 4 og form dem til store kugler
Lad kuglerne hvile i 2 min og tryk med herefter flade
Lad brødene hæve i yderlige 20 min
Pensl brødene med vand og snit dem med en skarp kniv
Bag brødene i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar