lørdag den 27. september 2014

Efterårspynt

Jeg var ude at besøge naturvejlederen på Naturskolen i Rold skov i forrige uge og fik i vinduerne øje på nogle finurlige uroer lavet af frøene fra Ahorn. I kender godt de der helikoptere som består af to frø med hver en kæmpe vinge som - når de falder af træet - snurre rund og rundt som rotorbladene på en helikopter indtil de lander.

Jeg har forsøgt at efterligne uroerne ved at indsamle frø fra Spids-løn og Ahorn og sætte dem på snor.
Resultatet er disse fine uroer. Den første er en blanding af Ahorn og Spids-løn. Det er tydeligt at se at vingerne nogen steder sidde meget tæt og klumpet.
Det er fordi Spids-lønfrøene er flade sammenlignet ned Ahornfrøene som er runde.
Frøene hos Ahorn skaber således afstand mellem vingerne når de strækkes på snor, som ses på nederste billede, hvor kæden er lavet udelukkende af Ahornfrø.
I bunden af kæden hænger en træperle og en matchende glasperle - Grønlandsk perle.






De runde frø hos ahorn skaber
mellemrum mellem vingerne


Jeg er normalt herre dårlig til at huske at samle ind i naturens skatkammer i løbet af efteråret af kastanjer, bog, frøkapsler, visne blomsterstande osv. til juledekorationer.

Men i år skal det være anderledes.

I år har jeg tid til at tage kurven under armen og bruge tid i skoven til at hygge og lege tingfinder og bruge naturen, frem for butikkerne, til at finde pynt og herligheder til efterårets og vinterens småprojekter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar